Lenovo ThinkPad X1 Carbon – recenze – luxusní a všestranný ultrabook

Lenovo ThinkPad X1 Carbon – recenze – luxusní a všestranný ultrabook

Co si představit pod tím, když řeknete X1 Carbon? Dokonalý, lehký, výkonný, prostě prestižní UltraBook, který těžko hledá konkurenta. Tento elegán se již vyrábí řadu let a dnes se můžete setkat s již 8. generací na trhu. Carbon prošel řadou vývojových změn, ale ať už je to první nebo poslední generace, všechny mají náskok před konkurencí. X1 Carbon je hlavně zaměřen na profesionální použití, ale je také velmi oblíben v domácnostech nebo pro skalní fanoušky notebooků Lenovo. 

 

Carbon nebo Yoga?

Dnešní recenze je zaměřena převážně na Carbon. Hlavní rozdílem je pouze to, že Yoga má jiné provedení pantů, kdy lze LCD sklopit o 360°. Klasické provedení Carbon lze sklopit o 180°. Yoga se tím pádem zaměřuje na jinou komunitu uživatelů, který chtějí ze svého notebooku vytvořit tablet. Součástí Yogy je tak stylus (dotykové pero), určené pro dotykové LCD. Z těchto dvou verzí je žádanější Carbon, jelikož je označována jako sen většiny IT specialistů. Výkon a možnosti této řady jsou neuvěřitelné.

 

Jako vždy dokonalé provedení

Celkové zpracování notebooku je to nedůležitější. Jeho konstrukce je naprostou zárukou kvality. Nízká hmotnost, pouze 1,13 kg, je typickou známkou pro ultrabooky vč. Rozměrů 323x217x15,955 mm. Jeho základní kostra neboli šasi je složeno z těch nejkvalitnějších materiálů. Vše vypracováno do detailů, za které si u Lenova připlácíte. Tím se velmi rozlišuje od konkurenčních značek. Od Lenovo Carbon X1 se také očekává špičkový LCD. Také ho dostanete. LCD má výborně vlastnosti při užívání jak ve vnitřních, tak i venkovních prostorách.

 

Klávesnice, která pasuje každému

Ergonomie, tichost a dokonalé rozložení kláves, to je klávesnice modelových řad ThinkPad. Model X1 Carbon není výjimkou. Klávesnice dokonale pasuje a zjednoduší Vám tak práci. Součástí klávesnice je také Touchpad a skvělý TrackPoint. Třešničkou na dortu je velmi příjemné podsvícení klávesnice.

 

Displej jako z pohádky

Notebook Lenovo Carbon  X1 nabízí 2 varianty LCD a uspokojí tak i ty nejnáročnější uživatele. Nejdostupnější variantou je IPS FULL HD 1920x1080 pix, která je již vyžadována mnoha uživateli. Pro náročnější pracanty je notebook nabízen také s vysokým rozlišením 2560 x 1440 pix. Toto rozlišení uspokojí už opravdu ty nejnáročnější. O kvalitní zobrazení se stará výkonná integrovaná grafická karta Intel HD Graphics.

 

Shrnutí dokonalosti X1 Carbon

Model X1 Carbon je tak dokonalý, že se mu nedá skoro nic vytknout. Vysoký výkon poháněn výkonnými procesory Intel Core i5 a i7 je doplněn SSD disky o velikostech v rozmezí 128GB až 1TB. Notebook je pak doplněn operační pamětí s maximální kapacitou až 16GB.

Prestiž, to je to co zobrazuje Lenovo ThinkPad X1 Carbon.