HP ELiteBook 8570p – recenze – nejprodávanější 15“ repasovaný notebook

HP ELiteBook 8570p – recenze – nejprodávanější 15“ repasovaný notebook

V dnešní době jsou 15“ notebooky velmi vyhledávané a to hlavně mezi repasovanými notebooky. V tomto segmentu jsou velmi málo dostupné, kde je nahrazují především 14“ notebooky. HP EliteBook 8570p určitě patří mezi nejprodávanější a nejoblíbenější notebooky své kategorie. Jeho robustný design, extrémní spolehlivost a také vysoký výkon zaručuje spokojenost zákazníka. Odolnost HP 8570p splňuje také armádní normy, kdy prochází náročným testováním. Kostra notebooku je založena na magnesiových šasi a dělo je pokryto eloxovaným hliníkem.

 

Výkon procesoru

Notebook je dodáván ve více variantách procesorů a to buď Intel Core i5 nebo Core i7 třetí generace IvyBridge. Tyto procesory se staví mezi střední až vyšší třídy. Díky tomu se nemusíte bát o výkon notebooku, který je stavěn na každodenní náročnou práci vč. Multimédií apod. Procesory jsou vybaveny také tzv. technologií TurboBoost, která se stará o automatické taktování (zvyšování) frekvence procesoru dle potřeby.

 

Grafika a displej

Speciálně vyztužené LCD ze včelích plástev je dodáváno ve 3 variantách rozlišení a to HD 1366x768, HD+ 1600x900 nebo FULL HD 1920x1080. Všechny verze jsou typu LED, proto se nemusíte obávat o vysokou kvalitu barev.

Na výběr je také ze dvou verzí grafických karet. První slabší variantou je integrovaná grafická karta Intel HD Graphics 4000, která se také nenechá zahanbit a zvládne i náročnější multimédia. Pro náročnější uživatele je k dispozici dedikovaná grafická karta AMD Radeon HD 7570M s 1GB vlastní pamětí. Tato karta je nižší střední třídou a zvládá již náročnější grafické úkony. Nejedná se přímo o herní grafickou kartu, ale starší hry by měla zvládnout bez problému (vždy doporučujeme pře hraním hry zjistit její minimální požadavky).

 

Konektory

HP EliteBook 8570p nabízí také pestrou výbavu jako jsou webkamera, 2x USB 3.0 port, 3x USB 2.0 port, e-SATA, COM port, DisplayPort, VGA port, FireWire, ExpressCard slot, SD čtečku karet, výstup pro audio a sluchátka.

 

Závěr

Notebook HP EliteBook 8570p je velmi spolehlivý, oblíbený a výkonný. Opět je správnou volbou v poměru cena/výkon. Rozhodně nepatří mezi nejlehčí notebooky, což je na úkor odolnosti a kvalitě zpracování.