Lenovo ThinkPad L460 – Skrývá více než si myslíte

Lenovo ThinkPad L460 – Skrývá více než si myslíte

 

Notebooky Lenovo ThinkPad L460 se zařazují mezi levnější řady notebooků Lenovo. Nicméně skrývají opravdu více než si myslíte. Jako jeden z mála levných notebooků nabízí např. IPS displej, možnost dokování, vysokou výdrž baterie a velkou odolnost vůči okolním vlivům.

Proč je vlastně tak levný?

Notebooky Lenovo řady L jsou v nabídce už nějaký ten pátek a nechaly za sebou velmi pozitivní odezvu od zákazníků a patří tak mezi stabilní modely notebooků ThinkPad. Stal se velmi vyhledávaným díky své nízké ceně oproti modelovým řadám ThinkPad T, kde se cena liší řádově až o 10- 20 000 Kč. Obliba je tedy na místě a v dnešní době modelovou řadu ThinkPad L nakupují i firmy, což je důkazem kvality.

Lenovo ThinkPad L460 

Typický vzhled a provedení

Při prvním pohledu si řeknete, prostě klasický ThinPad řady T. Jenže někde se ta cena snížit musela, podotýkáme ale, že se to netýká kvality, ta je neustále nadmíru vysoká v rámci ceny. Kryty jsou z tvrzeného plastu, který je vysoce odolný a je běžnou součástí dnešních vyšších modelových řad notebooků, proto se nemá za co stydět. Tělo je velmi tenké, hranaté, odolné a podobá se ThinkPadu T460 a modelem L460 jsou na první pohled nerozeznatelné.

Lenovo ThinkPad L460 se velikostí a parametry blíží k modelovým řadám Lenovo Ultrabooků, ale na to si L460 tady nehraje. Notebook má stále kovové a velmi pevné panty, tenké tělo a tlustější LCD. To je díky své vysoké odolnosti potřeba. Ve shrnutí je řada L levnější díky pár milimetrům navíc, proto kdo nehraje na naprosté detaily, je Lenovo ThinkPad L460 jasná volba.

Notebooky Lenovo

Kvalitní obraz a zvuk

Ocenit na ThinkPadu L460 můžete především displej. Tento parametry je převážně hlavní rozhodovací částí notebooku při jeho výběru. U kupujících tak kvalita LCD hraje obrovskou roli. I když ThinkPad L460 patří mezi nižší řady notebooků, tak jeho displej je na vysoké úrovni. V nabídce je hned několik verzí LCD a to nejčastější je s HD rozlišením 1366x768 bodů nebo IPS FULL HD 1920x1080 bodů. Krásný, čistý a ostrý obraz je jeho předností.

V rámečku displej je ukryta HD webová kamera s rozlišením 720p s dvojící kvalitních mikrofonů. U ThinkPadů je kvalita webkamery naprostým standardem a můžete ji kdykoliv očekávat. Vaše video a audio konference tak zvládnete bez problému. Nesmí chybět ani vestavěné reproduktory, které jsou díky technologii DOLBY velmi kvalitní. Zvuk je tak hlasitý a prokreslený.

Velká konektivita

Konektorová výbava u ThinkPadu L460 je standardní pro firemní notebooky. Jednoduše řečeno, není malá ani velká. Na levé straně se nachází napájený USB 3.0 konektor, klasický audio jack 3,5mm, volitelná čtečka čipových karet typu SmartCard nebo plochý konektor pro napájecí adapter. Pravá strana je také poměrně pestrá a to díky klasickému VGA portu, dva USB 3.0 konetory, LAN gigabitový konektor, mini DisplayPort a nakonec slot pro LTE SIM kartu pro mobilní připojení k internetu. Poslední částí je přední strana, kde se nachází čtečka paměťových karet. Samozřejmě u notebooku nesmí chybět standardní Wifi pro bezdrátové připojení k internetu a Bluetooth 4.1.

Levné repasované notebooky

Výkon notebook

Lenovo ThinkPad L460 díky své ceně oproti T460 vyrábí ve více konfiguracích. Aby byla cena snížena na maximum, ze jej zakoupit s procesorem Intel Pentium řady 4xxx nebo Intel Core i3 SkyLake. Kdo vyžaduje vyšší výkon, lze zvolit variantu s procesory Intel Core i5 a Core i7 taktéž 6. generace SkyLake, ale zde je cena již mnohem vyšší. Procesory jsou doplněny o rychlé operační paměti RAM typu DDR3. Co se týká grafických karet, i zde je na výběr. Dle procesoru jsou na výběr integrované grafické karty Intel HD Graphics Family, Intel HD 520 nebo také dedikovaná grafická karta AMD Radeon R5 M330 s 2 GB vlastní pamětí.

Veškeré notebooky Lenovo ThinkPad nelznete zde. U nás v Malicomputeru máme vždy velký výběr produktů a u nás si vždy najdete svůj repasovaný notebook se zárukou.