HP EliteBook 8470p – recenze – naprosto spolehlivý notebook

HP EliteBook 8470p – recenze – naprosto spolehlivý notebook

 

Zpracování a porovnání

Máme tu další speciální notebook, tentokrát firemní špičku HP EliteBook 8470p. Jeden z nejlepších pracovních notebooků, které můžete v kanceláři nebo domácnosti mít. Jeho oblíbenost je až neuvěřitelná a není se opravdu čemu divit. Jedná se o střední třídu EliteBooků označených „p“ a v podstatě o třídu nižší než pracovní stanice označovány jako „w“. V porovnání je HP Elitebook 8470p srovnáván s konkurenčními notebook Lenovo ThinkPad T430 nebo DELL Latitude E6430. Na výběr ale máme velké množství repasovaných notebooků HP.

 Repasované notebooky HP

Profesionální design

Na první pohled působí EliteBook 8470p velmi robustně a je pravdou, že se nejedná o designovou špičku nebo notebook na parádu. Je to čistě profesionální notebook, který má design tvořen tak, aby vyhovoval náročným pracovním podmínkám.

Jejich podoba velmi připomíná konkurenční Apple MacBook. I když jsou to naprosto různé stroje, barevnost a drobné prvky mají podobné. HP EliteBook 8470p je kompletně pokryt leštěným hliníkem. Stříbrné a šedé prvky jsou oddělený černým rámečkem okolo LCD a také černou elegantní klávesnicí. Touchpad a jeho tlačítka jsou příjemné a zabarvené do šeda, což velmi ladí s hliníkovým obalem.

Dokonalé zpracování těla

HP si dalo opravdu velmi záležet a zpracování EliteBooku 8470p je naprosto dokonalé. Celé tělo notebooku je velmi pevné a předčí i některé vyšší modely. Panty drží naprosto pevně a lícování notebooku je krásně bezchybné i když je celé tělo robustní. I přes tuto vysokou odolnost má velmi nízkou váhu a to pouhých 2,07 kg což je to 14“ notebooku nevídané.

Celé zpracování je zakončeno možností otevřít víko o více než 180°, což je v kategorii profesionálních pracovních notebooků prakticky pravidlem. Celé víko je pak při zavření zacvaknuto do dvou zámků, které jsou ovládány tlačítkem v přední části notebooku.

Očekávaná konektivita

Konektivita je zde opět velmi pestrá. Pojďme se tedy na ni podívat. Pravá strana EliteBooku 8470p nám nabízí kombinaci USB 2.0 a eSATA portu, dva audio konektory 3,5mm pro vstup a výstup, DisplayPort a další USB 2.0 port s podporou PowerShare. Na této straně se nachází také otvor s mřížkou pro chlazení notebooku, zámek Kensington nebo také čtečka čipových karet SmartCard.

Levá strana nám nabízí dva USB 3.0 porty, čtečku karet SD, FireWire, optikou mechaniku, slot na EXpressCard a nakonec konektor pro napájecí adapter.

Nemůžeme vynechat ani zadní stranu, kde jsou konektory VGA a síťový konektor LAN. V samotném vnitřním prostoru notebooku se ukrývá Wifi od společnosti Intel, Bluetooth ve verzi 4.0  a možnost připojení SIM karty s podporou GPS díky HSPA modemu HP hs2350. Některé modely jsou vybaveny také čtečkou otisků prstů, kterou naleznete napravo od klávesnice. A nakonec je zde možnost využít dock port pro dokovací stanici. Veškeré dostupné dokovací stanice naleznete zde na našem eshopu.

 Levné notebooky HP

Klávesnice a touchpad si ihned oblíbíte

Jednotlivé tlačítka klávesnice mají mezi sebou lehký rozestup. Jsou matně černé s mírným prohnutím a hranatým krajem. Klávesnice má rychlou odezvu a je velmi tichá. Celkový dojem klávesnice pro 14“ notebook je velmi dobrý. Nechybí ani klávesové zkratky a funkční klávesnice, kterou spouštíte typickou klávesnici Fn.

Touchpad je dost široký a pro práci ideální. Jeho povrch je příjemně hladký a prsty tak na něj jezdí velmi rychle. V levém horním rohu je dioda, která signalizuje vypnutí touchpadu. Stačí na tuto diodu poklepat a touchpad se vypne. Stejným způsobem jej lze zapnout. Obrovskou výhodou je také TrackPoint, který naleznete uprostřed klávesnice. Lze tak mnohem rychleji pohybovat kurzorem po obrazovce.

Levné notebooky

Výkon, který poslouží všem

Na začátek vám představíme procesor. HP EliteBook 8470p nabízí několik typů procesorů s různou frekvencí. Lze tak vypírat mezi výkonnými procesory Intel Core i5 a Intel Core i7 třetí generace Ivy Bridge. Oba procesory jsou dvoujádrové s podporou HyperThreadingu, tzn. možností virtuálních jader a také technologií TurboBoost. Architektura Ivy Bridge je opravdu velmi výkonná a lze zní získat naprosté maximum.

Procesor je doplněn rychlými operačními paměťmi, které se ukládají do dvou slotů s kapacitou až 16 GB typu DDR3. Jako pevný disk je nabízí buď klasický magnetický nebo lze získat i sestavu s rychlým SSD diskem.

Co se týká grafické nálože, tak základním tahounem je v procesoru integrovaný grafický čip Intel HD Graphics 4000. Ten lze mít i v kombinaci s přepínatelnou dedikovanou grafickou kartou AMD Radeon HD 7570M s 1 GB vlastní pamětí.

Jako poslední prvek je LCD displej, který je ve dvou variantách a to buď displej s HD rozlišením 1366x768 nebo bodů HD+ rozlišením 1600x900 bodů. Ve vyšších konfiguracích se objevuje spíše HD+ typ.

Shrnutí

HP EliteBook 8470p si najde své místo úplně všude. Díky jeho univerzálnímu výkonu je oblíbený v domácnostech, ve firmách, ale také ve školách. Obecně notebooky HP řady Elitebook opravdu nabídnou to nejlepší a vždy se na ně můžete spolehnout. Veškeré HP EliteBook notebooky nelzene u nás v Malicomputeru zde.