HP ProBook 650 G1 - oblíbený mezi uživateli

HP RroBook 650 G1 – recenze – skvělá patnáctka, aneb hodně muziky za málo peněz

V dnešní době jsou neustále v trendu levné, ale kvalitní notebooky. Nejžádanější v domácí a firemní sféře jsou notebooky s úhlopříčkou 15,6“  vč. numerické klávesnice. Ještě, že se na trhu objevují nejlepší kandidát v podobě HP ProBook 650 G1. Opravdu velmi zajímavá cena, velmi bohatá výbava a přitom vysoká kvalita. Základním lákadly je procesor Intel Core 4. generace Haswell, dnes moc nevídaný COM port, optická mechanika anebo také možnost dokování.

Výkon procesoru
Základním pohonným motorem jsou procesory Intel Core, které jedou na čipové sadě Intel HM 87 Express. Dostupní jsou dvě varianty procesoru a to Intel Core i3 4000M (2,40GHz, 3 MB L3 Cache a TDP 37W nebo Intel Core i5 4200M 2,50GHz s TurboBoostem až 3,10GHz, 3MB L3 Cache a TDP 37W. Oba jsou to dvoujádrové procesory, které jsou ideální volbou pro náročnou každodenní práci nebo také multimédia.

HP ProBook 650 G1

Grafika a displej
Obraz a jeho kvalita je na skvělé úrovni a lze volit také ze 2 variant. Buď to LCD s HD ready 1366x768 s podsvícením LED nebo také varianta FULL HD 1920x1080. Na obou je speciální antireflexní vrstva, která umožňuje čtení na přímém slunci, osvětlených prostorech a zabraňuje různým odleskům. Tyto LCD rozdělují také cenovou kategorii notebooku. Za LCD s FULL HD si zákazníci vždy budou muset připlatit v řádu tisícikorun.

Obraz a vykreslování obrazovky je také ovlivněno grafickou kartou. Základním ale dostačujícím tahounem je Intel HD 4600. Tato integrovaná grafická karta zvládne kdejakou starší hru. Na novější hry, ale již nedosáhne. V tomto případě je HP ProBook 650 G1 dostupný také s dedikovanou grafickou kartou AMD Radeon HD8750M s 1GB vlastní pamětí.

Bohatá výbava
Jak jsme se již na začátku bavili, HP ProBook 650 G1 nabízí bohatou konektivitu. Zde si je lehce rozepíšeme. Prvním je kvalitní webová kamera, která nabízí rozlišení 720p vč. Mikrofonu. V dnešní době nejlepší pomocní pro distanční výuku a různé firemní online meetingy. Pro přenos obrazu slouží DisplayPort a VGA. Připojení k internetu slouží rychlý ethernetový port 10/100/1000 Mbit/s nebo Wifi 802.11 a/b/g/n. Součástí jsou také velmi rychlé USB 3.0 porty, které jsou v dnešní době nepostradatelné. A na závěr je to podceňovaný COM port. Ten lze oplatit pro autodiagnostiky v autoservisech nebo například také pro připojení s CNC stroji.

Notebooky HP

Závěr
Pokud hledáte ideální poměr cena/výkon/kvalita, určitě notebook HP ProBook 650 G1 doporučujeme. Sami jsme byli velmi překvapeni, jakou kvalitu tento notebook nabízí. Notebooky HP jsou jedny z nejžádanějších na trhu. Veškerou naši nabídku notebooků HP nelzenete zde.

V případě jakýchkoliv dotazů se na nás můžete obrátit. Rádi Vám poradíme.

 

Tým Malicomputer