HP ELiteBook 8570w – recenze – pracovní stanice, kterou musíte mít

HP ELiteBook 8570w – recenze – pracovní stanice, kterou musíte mít

Pracovní stanice, robustní konstrukce a vysoký výkon. To jsou hlavní body, které vystihují tohoto velikána HP EliteBook 8570w WorkStation. Velmi oblíbené 15,6“ noteboooky, kde jejich původní pořizovací cena se pohybovala okolo 50 000,- Kč jsou nyní pro spousty uživatelů cenově mnohem dostupnější. Jejich masivní konstrukce a předpoklad dlouhé životnosti z nich dělá prakticky nesmrtelné legendy. Tento model prochází náročnými testy a splňuje spousty armádních norem. Pokud hledáte vysoký výkon na nízkou cenu, je HP EliteBook 8570w tou ideální volbou.

 

Procesor, základní stavební kámen

HP EliteBook 8570w je dostupný více variantách procesorů. První je Intel Core i5, ale pro maximální výkon doporučujeme zvolit nejvyšší variantu Intel Core i7 třetí generace IvyBridge. Dostupné jsou také ve 4 jádrové verzi s označením „QM“ např. Intel Core i7 3840QM. Tyto procesory jsou elitou vyšší, popř. střední třídy (platí při variance Core i5). Nemusíte mí tedy obavy o výkon notebooku,, protože bude o vás maximálně postaráno. Technologie Intel TurboBoost, která se stará o automatické taktování (zvyšování) frekvence procesoru je samozřejmostí.

Pokud jste programátorem CAD/CAM systémů, jsou tyto WorkStationy vaší jasnou volbou. Ale notebook není vhodný jen pro profesionály, naopak je také velmi oblíbený mezi běžnými spotřebiteli, kvůli jejich nadstandardní kvalitě a hlavně životnosti. Je také vhodný na řadu multimédií nebo každodenní běžnou práci.

 

Díky kvalitnímu LCD a grafické kartě máte opravdu na co koukat

Robustní, antireflexní a vysoce kvalitní LCD složené ze včelích plástev je dodáváno většinou ve dvou variantách. Můžete jej získat buď s HD+ rozlišením 1600x900 nebo nejčastěji s velmi jemným FULL HD rozlišením 1920x1080. Všechny verze jsou typu LED, díky tomu dostanete naprosto reálné barvy a krásný ostrý a čistý obraz.

Grafické karty jsou největší chloubou workstationu HP EliteBook 8570w. Jedná se o profesionální grafické karty vysokého výkonu určené primárně pro grafickou práci jako je CAD/CAM nebo různé grafické editory. Na své si přijdou například projektový manažeři a grafičtí návrháři. Notebook je nejčastěji obsazen modely nVidia Quadro K1000M nebo K2000M. Druhou variantou je konkurenční grafická karta AMD FirePro M4000, ale ta se objevuje minimálně v těchto sestavách.

Co se týká hraní her, karty mají základní čip, který se užívá u běžných grafických karet GeForce, proto lze i zde hrát starší nebo slabší novější hry. Na své si tedy přijdou i nenároční hráči PC her.

Konektory

HP EliteBook 8570w je vybaven velkou škálou konektorů se spoustou možností připojení. Základními konektory na výbavou jsou webkamera (ne vždy), 2x USB 3.0 port, 3x USB 2.0 port, e-SATA, DisplayPort, VGA port, FireWire, ExpressCard slot, SD čtečku karet, výstup pro audio a sluchátka. A nakonec DVD-RW mechanikou. Konektivita je naprosto úžasná a najde si spoustu svých oblíbenců.

 

Závěr

Pokud nehledáte zrovna lehký notebook, nepotřebujete jej často přenášet, zvolili jste správně. HP EliteBook 8570w je určen opravdu skoro pro každého. Od každodenní běžné práce až po tu náročnější grafickou práci. Na své si přijdou i milovníci filmů a multimédií nebo prostě pokud jste fanouškem zaručené kvality a životnosti, je toto správnou volbou. Notebook lze i rozšířit o SSD disk, nebo o další paměti RAM. Notebook má celkem 4 sloty paměti RAM. V případě jakýchkoliv dotazů nás můžete kdykoliv zkontaktovat, rádi Vám pomůže vybrat popř. poradit, když se nebudete moci rozhodnout.

Váš tým Malicomputer