HP EliteBook 8540p - pracovní stanice pro domácnosti a profesionály - recenze

HP EliteBook 8540p - pracovní stanice pro domácnosti a profesionály - recenze

 

Další z našich repasovaných notebooků je profesionální mobilní stanice HP EliteBook 8540p. Vždy při výběru notebooku doporučujeme se zaměřit na výkonnější a odolnější modely, které nesou řadu výhod. Mnohdy jsou rozdíly mezi výkonným a slabým notebookem pouze pár stovek korun, proto pokud si nejste jistí, doporučujeme se na nás obrátit s radou. Nicméně EliteBook 8540p patří mezi ty výkonné notebooky, které určitě doporučujeme. Zde je drobná recenze, proč jej zvolit při nákupu notebooku.

Přímo model ELiteBook 8540p byl při svém uvedení na trh naprostou špičkou a jeho cena se pohybovala okolo 40 000,- až 50 000,- korun. Na tento notebook tedy dosáhl finančně jen zlomek zákazníků a proto zaujal spíše prostor ve firmách. Jeho odolnost je naprosto špičková a výkon je i v dnešní době dostačující.

Levné repasované notebooky

Univerzální výkonnost pro všechny

Už z podnázvu mobilní stanice, je jasné, že se jedná o notebook s vysokým výkonem a nabídne to nejlepší z moderních technologií. Například základem je výkonný procesor Intel Core i5 nebo verze Intel Core i7 a to oba s technologií TurboBoost.

To vše běží na čipové sadě Intel Chipset QM57, na kterou je naprostý spoleh. Vše je podporováno operační pamětí DDR3 z kapacitou až 8GB. Data jsou poté ukládána buď to na klasický pevný disk většinou o velikosti až 500GB  nebo také SSD disk o velikosti až 256GB. Samozřejmě disková výbava se může lišit a nabídku můžete najít i s vyšší kapacitou disků.

Mobilní stanice by nemohla být bez profesionální grafické karty. I zde je k dispozici výkonná grafická karta NVIDIA Quadro NVS 5100. Ta je vhodná pro řadu náročných multimédií, ale také pro práci s profesionálním grafickým softwarem.

Notebooky HP

Kvalitní displej a webovou kamerou

Ne vždy je u notebooku rozhodující výkon nebo vzhled. Zapomíná se často na kvalitu displeje, na který se jako uživatel budete koukat celé dny. U HP EliteBook 8540p se nemusíte ničeho obávat, displej je jeho naprostou perlou a kvalita je opravdu vysoká. Velikost displeje je 15,6" což ocení většina zákazníků, kteří nechtějí ani malý, ale ani veliký displej. Mimo vysokou kvalitu LCD je také vyzdvihnout kovové panty, které Vám zajistí pevnost displeje a také robustní rámeček okolo LCD, který jej chrání.
Technické parametry jsou také důležité a proto si můžete displej vybrat ve více variantách a to buď klasické HD s rozlišením 1366x768, HD+ s rozlišením 1600x900 nebo nejvyšší řadu FULL HD s rozlišením 1920x1080. Určitě také oceníte u těchto displejů skvělou viditelnost za slunečních podmínek a dostatečný kontrast a jas. To vše získáte i s matnou obrazovkou.

Vysoce kvalitní materiály a robustné tělo

Jak už jsme se zmiňoval, tak od mobilní pracovní stanice se očekává opravdu jen to nejlepší i co se týká zpracování celého těla. Na pohled si všimneme velkých ploch vyrobených z leštěného hliníku, který dodá skvělou tuhost notebooku a navíc není tak těžký. Tento dokonalý materiál zvládne horší zacházení a je tak odolný vůči tlaku na displej.

Leštěný hliník není jen otázkou pevnosti, ale také vzhledu, kdy například okolo klávesnice dodává notebooku luxus. I přes bytelnost notebooku nebo jeho celkovou odolnost je váha stále velmi dobrá a pohybuje se okolo 2,90 kg.

Pestrá nabídka portů u HP EliteBook 8540p

Výbava konektorů neboli portů je po výkonu také jedním z hlavních parametrů, na které zákazníci kladou důraz při jejích výběru. U této pracovní stanice EliteBook 8540p nemusíte mít opravdu žádné obavy. Portů je naprostý dostatek a můžete tak neustále připojovat různá bohatá zařízení. Pojďme se tedy společně podívat na jejich popis. Zklamaní určitě nebudete a každý nalezte v této výbavě to své. Můžete zde najít například dva rychlé USB 3.0 porty, tři klasické 2.0 USB porty, FireWire, VGA, DisplayPort, modem, ExpressCard nebo eSATA. Lze také připojit dokovací stanici, kterou naleznete u nás na eshopu, nebo využít čtečku paměťových karet a 3,5mm audio jack.

Notebooky Bazar

HP jako výrobce nejlepších klávesnic

Psaní se na klávesnici HP EliteBooku 8540p bude jako v bavlnce. Klávesnice jsou dostatečně široké a jejich odezva je také na vysoké úrovni. Navíc jako bonus je plnohodnotná numerická klávesnice. Je to opravdu ideální pracovní notebook. V tomto balíčku také nesmí chybět dostatečně velký a rychlý touchpad a TrackPoint. Některé modely jsou dovybaveny čtečkou otisků prstů, který zvyšuje bezpečnost notebooku na maximální úroveň.

 

Ideální notebook pro každodenní náročnou práci

HP EliteBook 8540p najde využití pro každého uživatele. Jeho váha není přehnaná, proto může být využíván bez problému i na cestování. Jeho vysoký výkon zaujme také milovníky multimédií nebo grafiky, kteří potřebují pro svou práci profesionální grafickou kartu. Naše repasované notebooky navíc nabízíme za zlomek jejich původní ceny a se 12 měsíční zárukou. Pokud máte v oblibě notebooky HP EliteBoook, zde naleznete celou naši nabídku.