Lenovo ThinkPad X250 - velký pomocník na cestách - recenze

Lenovo ThinkPad X250 - velký pomocník na cestách - recenze

 

Legendární série notebooků Lenovo ThinkPad má již dlouhou historii a jejich kvalita je neuvěřitelně populární. Modelové řady X se také velmi dlouho vyvíjí a výsledkem je profesionální notebook Lenovo ThinkPad X250. Jeho tělo je podobné předchůdci ThinkPad X240, které je velmi odolné a má řadu vychytávek. Design je velmi čistý a bez zbytečných zbrklých prvků. Notebook ThinkPad X250 nejde přehlédnout díky výraznému logu na víku s červeně svítící tečkou.

Celý mechanizmus je dokonale stavěný pro náročnou každodenní práci, která je od pracovního stroje vyžadována. Konstrukce je mnohem odolnější oproti modelům X220 nebo X230, která je výrazně odolnější a nemusíte se tak pár poškozených rohů během horšího zacházení. Tělo je mnohem pevnější a při úchopu se zbytečně neprohýbá.

Jedním z hlavních prvků jsou například klouby, které jsou dle očekávání kovové. Skvělou funkcí je, že umožňují otevření notebooku do 180° a tím tak displej dostanete do vodorovné polohy s pracovním stolem.

 Lenovo ThinkPad X250

Nadstandardní výkon

Výkon u této pracovní stanice je vyžadován opravdu vysoký. Proto výrobce nasadil hned tři nejlepší možné procesory pro tuto ultra tenkou verzi notebooku. Na výběr máte buď to Intel Core i5 5200U nebo 5300U a nevyšší sestavy jsou pak nabízeny s Intel Core i7 5600U. Jedná se o úsporné procesory s tepelným výkonem max 15W. Procesory spadají pod business třídu s podporou Intel vPro.

ThinkPad X250 má pouze jeden slot operační paměti typu DDR3-1600. Nicméně notebook podporuje dokonce 16GB paměťový modul, což tedy udává strop paměti RAM na 16GB. Nicméně Vás toto nebude nijak omezovat ve vaší náročné práci.

Repasované notebooky Lenovo

Nádherná obraz a slušný grafický výkon

Lenovo ThinkPad X250 vám nabídne naprosto krásný a čistý obraz. K dispozici je hned ve třech variantách. Velikost displeje 12,5" můžete mít u ThinkPadu X250 v základní klasické verzi TN HD s rozlišením 1366x768, který je střední třídou displejů a má co nabídnout (nicméně často na něj nenarazíte). Další variantou je už vyšší model IPS HD displeje s rozlišením 1366x768, kde kvalita jde vidět na první pohled. A jako poslední variantou je IPS displej s rozlišením Full HD 1920x1080, který Vám nabídku opravdu maximální zážitek z kvality LCD. Všechny tyto varianty jsou vyráběny v matném provedení. Vaše práce bude mnohem efektivnější i díky skvělým pozorovacím úhlům, nadstandardnímu jasu a ideální teplotě bílé barvy. ThinkPad X250 je vhodný při práci venku.

Grafická karta je integrovaná v procesoru a její jádro běží na Intel HD Graphics 5500 se sdílenou pamětí. Tato grafická karta podporuje rozhraní DirectX 11.1, také OpenCL a možnost akceleraci videa až do rozlišení 4K. Díky tomu se stává skvělým pomocníkem pro 2D práci nebo pro každodenní náročnou práci.

Pohodlná klávesnice a dokonalé funkce

Klávesnice je u ThinkPadů X mírně redukována, kvůli jejich velikosti. Dotýká se to především kláves po pravé a levé straně. Nicméně je to tak nepatrné, že Vás to nijak limitovat opravdu nebude. Klávesnice nabízí řadu zkratek pomocí funkční klávesnice Fn, proto nebudete i nic ošizení.

Mechanika kláves je neprosto skvělá a velmi pohodlná, i když je zdvih mírně vyšší. Při psaní oceníte její tichost a plynulý chod s rychlou odezvou. Tato klávesnice je ideální pro pravidelné psaní, například na cestách. K dispozici jsou také varianty s podsvícením a to ve dvou stupních intenzity.  Veškeré ovládání hlasitosti, jasů a jiné funkce, máte možnost provozovat skrze funkční klávesnice Fn a znázornění funkcí znaky přímo na klávesnici.

To vše doplňuje velmi prakticky TouchPad a stále dostupný TrackPoint. Touchpad má vekou pracovní plochu a díky skvělé citlivosti reaguje s rychlou odezvou. Nad touchpadem poté můžete využít tlačítka pro funkci TrackPointu.

Lenovo  notebooky

Závěr a zhodnocení

Repasovaný notebook Lenovo ThinkPad X250 je ideálním pracovním notebookem s velikostí displeje 12,5". I když je notebook malý, stále nabízí velkou výbavu konektorů nebo možnost dokování. Notebook je dodáván ve více konfiguracích a v případě té vyšší se můžete těšit dokonce na IPS Full HD displej nebo rychlý SSD disk. Ten je aktuálně dodáván i do těch slabších variant. Notebook je dodáván s plnohodnotnou klávesnicí a dokonalým TrackPointem s vlastními tlačítky. To vše je korunováno velmi tichý chodem a velkou výdrží baterie.

Repasované notebooky Lenovo patří mezi nejvíce oblíbené notebooky, a u nás v Malicomputeru vždy najdete jejich pestrý výběr. V případě dotazů se na nás můžete kdykoliv obrátit. Rádi Vám doporučíme notebook k vaší maximální spokojenosti.

Tým Malicomputer