DELL Precison M4800 - Recenze - výkonná pracovní stanice

DELL Precision M4800  

Dnes Vám něco málo povíme o skvělé mobilní pracovní stanici DELL Precision M4800. Tento výkonný notebook se výrazně liší od ostatních svou robustní konstrukcí, vysokým výkonem a řadou funkcí, které běžné notebooky nemají. Modelové řady DELL Precision nejsou známy jen jako notebooky, ale také prosluly jako profesionální stolní PC, kde si vydobyli zvučné jméno. Pracovní stanice DELL Precision M4800 je zaměřena pro speciální uživatele, kteří vyžadují profesionální grafický výkon např. pro CAD nebo CAM systémy. Na své si přijdou i milovníci střihů videí nebo práci s Photoshopem.

 DELL Precision M4800

Roky ověřená konstrukce

Pracovní stanice neboli workstationy jsou na první pohled jiné ve stavbě konstrukce, které jsou převážně velmi robustní. Šasi modelu M4800 je totožné jako u předchozího modelu M4700, které se opravdu osvědčilo a získalo si obrovskou oblibu. Technologie speciálního odvádění tepla a pevnost hliníku se staly nevídaným pomocníkem. Kvůli vysokému výkon a jeho produkované teplotě, musel výrobce DELL využít dvou ventilátorů, pro větší efektivnost odvodu tepla. Samozřejmostí je také vysoká odolnost vůči mechanickým vlivům nebo také pevné kovové panty LCD.

Repasované notebooky DELL

Nadstandardně kvalitní displej

Pokud hledáte stále výhody modelů DELL Precision, tak především je to o kvalitě displeje, kterým disponují. Vysoké požadavky uživatelů CAD/CAM systémů nebo profesionálních grafiků jsou především ostré pozorovací úhly, přesnost a věrnost barev. Model Precision M4800 je na trhu v několika variantách LCD. Jedná se hlavně o UltraShard s FULL HD rozlišením nebo QHD rozlišení až 3200x1800 bodů. Velikost displeje je oblíbených 15,6“, díky kterému je notebook opravdu mobilní. Technologie PremierColor Vám zaručí vysokou ostrost a věrohodnost barev.

Pestrá konektivita

Velký výběr konektorů je pro spousty uživatelů absolutně nepostradatelný. V dnešní době, kdy jsou notebooky čím dá tenčí, mizí také jejich pestrá konektivita. Zpravidla se objevuje jen pár konektorů USB nebo HDMI. U DELL Precision M4800 je stále tato nabídka velmi pestrá. Najdete zde např. HDMI, DisplayPort a VGA. Pro přenos dat můžete využít konektory USB 3.0, eSATA nebo čtečku paměťových karet. Ve většině případů je k dispozici také DVD-RW mechanika. K připojení internetu je LAN konektor RJ45 nebo připojení WIFI. Využít můžete také port pro dokovací stanici, která Vám konektory ještě rozšíří.

Notebooky DELL

Vysoký výkon je samozřejmostí

Workstationy jsou prakticky chloubou každého výrobce, protože zde využívají ty nejlepší technologie a jsou zaměřeny na maximální výkon. DELL M4800 je vybaven procesory Intel Core 4. generace a to až po model Core i7 Extreme Edition. Ty jsou doplněny moderní operační pamětí DDR3L s kapacitou až 32 GB (k dispozici jsou 4 sloty RAM). O grafický výkon se starají grafické karty dle nabídky. Nejčastěji to jsou nVIDIA Quadro nebo také se můžete setkat s výkonnými AMD FirePro. Nakonec je zde uložiště, které můžete rozšířit až na 3 disky. Buď primární 2,5“ disk, druhý mSATA disk nebo nakonec namísto optické mechaniky můžete mít poslední 2,5“ disk. Zde je nutné mít zakoupen speciální rámeček, který mechaniku nahradí.

Maximální zabezpečení

Velkou výhodou možnosti tří datových uložišť, je podpora RAID 0, 1 a 5. Díky tomu můžou být Vaše data automaticky zálohována bez obav poškození jednoho disku. Pro bezpečnost je zde také senzor volného pádu. Také můžete využít čtečky otisků prstů nebo čtečku čipových karet. Nakonec zmíníme ještě možnost šifrování dat pomocí DELL Data Protection.

 Výkonný workstation

Krátké shrnutí

Pracovní stanice DELL Precision M4800 je určena takřka pro každého. Své si najde každý uživatel ať už profesionální grafik, pracovník s CAD a CAM systémy. Notebook lze také využít jako herní notebook pro nenáročné. Když to shrneme, tak tento Workstation je ideální mobilní pracovní stanicí, kterou doporučujeme vše, co chtějí naprostou kvalitu a dlouhou životnost.

Tyto a jiné notebook naleznete v našem eshopu v sekci Notebooky DELL.