Rychlost a flexibilita, to je kouzlo Chromebooků

Proč jsou Chromebooky tak vyjímečné?

Chromebook, že jste o něm ještě neslyšeli? Nový typ notebooku, označovány jako Chromebooky, nemají takovou historii jako jejich předchůdci s OS Windows nebo MacOS. Uvedení na IT trh proběhlo v roce 2011. Jejich největší výhodou je vysoká rychlost a velmi snadná práce. To vše díky skvělému operačnímu systému Chrome OS. Tento operační systém od společnosti Google nabízí nejlepší služby do Google a jeho zabezpečení je špičkové. Zpočátku byly Chromebooky vystavěny posměchům, ale díky IT vývoji se situace rapidně změnila. Jejich oblíbenost prudce stoupla kvůli jejich nízké ceně, jednoduchosti a velké oblibě studentů. Zjednodušeně, stal se z něj oblíbený studentský notebook za pár kaček.

Levné notebooky

Pro koho je Chromebook určen

Notebook neboli Chromebook je jednodušším zařízením s operačním systémem Google Chrome OS. Pracovní prostředí je prakticky upravená verze prohlížeče Google Chrome. Vše pracuje na zabezpečeném hardwaru. Oblíbenost tohoto notebook je díky jeho nízké ceně a to v řádech několika tisíců oproti notebookům s OS Windows. Velkou popularitu si Chromebooky získali v USA ve školách nebo také v domácnostech, kde získáte za málo peněz hodně muziky. Chromebooky doporučujeme jako ideální notebooky pro distanční výuku.

Začátky Chromebooku nebyly jednoduché, ale systém se neustále rychle vyvíjí a v současnosti využívá spousty aplikací pro Android nebo hraní cloudových her. Díky tomu se z něj stává i oblíbené centrum zábavy.

Rychlý Chrome OS

K čemu Chromebook využiju a k čemu ne

Máte opravdu velký výběr činností, které s Chromebookem můžete provádět. Stačí jen zmapovat vaši každodenní činnost a věříme, že vás OS Chrome nebude nijak limitovat. Nicméně pár omezení se dá najít. Pro někoho může být překážkou MS Office, který nelze na chromebooku celý nainstalovat. Každopádně společnost Microsoft nabízí pomocí obchodu GooglePlay a Chrome možnost získat tento software pro web nebo Android. Obecně shrnuto, spousta aplikací pro OS Windows nebude moci fungovat na Chrome OS. Lze je nahradit alternativními aplikacemi zakoupenými viz. zmíněné obchody výše.

Jak vybrat správný Chromebook

V začátcích byly Chromebooky všechny stejně výkonné a společnosti je vyráběli podle stanovených obecných parametrů. Nyní máte na trhu velký výběr, který se liší také ve výkonu nebo také podle typu, a to buď notebook nebo tablet 2v1.

Toto jsou parametry, podle kterých aktuálně vybrat vhodný Chromebook:

Procesory: Intel Celeron, Intel Core i série nebo MediaTek

Operační paměť: 4GB (ideální velikost) nebo více (větší paměť není zatím aplikacemi moc využita)

Uložiště: 32GB nebo 64GB eMMC

Rozlišení obrazovky: HD 1366x768 nebo FULL HD 1920x1080

Tyto parametry vám zaručí pohodlní a flexibilní chod vašeho Chromebooku.

Levné chrombooky

Závěrečné shrnutí

Chromebook je ideálním notebookem pro nenáročné, pro běžnou každodenní práci nebo pro studenty. Jeho jednoduchost je naprosto neporazitelná a velmi rychle si jej oblíbíte. Díky kvalitnímu zabezpečení se nemusíte bát virových hrozeb. Vše je pouze o zvuku na nové prostředí a práci s aplikacemi z prostředí Android a Chrome. U nás v Malicomputeru si můžezete zakoupit svůj první Chromebook.

Nezapomeňte, jednoduchost a svižnost jsou hlavními prvky Chromebooku.