Lenovo ThinkPad T440p – recenze – opravdu spolehlivý notebook do domácností a firem

Lenovo ThinkPad T440p – recenze – opravdu spolehlivý notebook do domácností a firem

V době ultratenkých notebooků si najdou místo i tyto klasické notebooky. Oproti UltraBookům mají stále plnohodnotné výkonné procesory, vyměnitelné baterie a kompletní výbavu, která není již samozřejmostí. Díky vysokému výkonu, odolnosti a kvalitě je model T440p zařazen mezi nejvyšší třídu. Pojďme si společně shrnout nejzajímavější body.

Výkon procesoru

Základní deska je postavena na výkonné čipové sadě Intel QM87. Ta je osazena dvou nebo čtyřjádrovými procesory Intel Core i5 nebo Core i7 generace Haswell. Obecně řečeno, nemusíte se bát o výkon notebooku, který je určen pro každodenní náročnou práci a multimédia a tyto procesory se řadí mezi středí až vyšší třídy. Výkon je vyšší zhruba o polovinu oproti tenkým notebookům, které jsou osazeny úspornými procesory, a tudíž může Lenovo T440p podávat plný výkon neomezeně dlouho.

Grafika a displej

Notebook bývá osazen třemi typy displejů s rozlišením HD 1366x768px, HD+ 1600x900px nebo IPS Full HD 1920x1080px a všechny v matném provedení. Displej ve všech variantách nabízí velmi čistý a příjemný obraz s velkými pozorovacími úhly. Technologie Anti-Glare se stará o úsporu vašich očí při dlouhém užívání.

O čistý obraz se stará také výkonná integrovaná grafická karta Intel HD4600 s automaticky sdílenou pamětí. Tato grafická karta je určena pro každodenní provoz při kancelářské práci a multimédia jako jsou starší PC hry nebo přehrávání HD videí.

Odolnost legendárních ThinkPadů

Notebook Lenovo T440p byl testován a splnil osm amerických armádních testů odolnosti, kvality zpracování a vysoké životnosti. Test se zaměřuje na vlhkost, vysoký tlak, vysoké teploty, otřesy, nízký tlak, teplotní šoky, prašnost a nízké teploty. Extrémní pevnost a odolnost získává díky vrchnímu krytu z uhlíkových vláken a hořčíkové slitiny a také díky technologii Roll-Cage.

Chlazení a hlasitost provozu

Procesor a grafická karta jsou chlazeny společným jedním ventilátorem s bočními průduchy. Chlazení je nastaveno velmi dobře a snaží se vás tak skoro vůbec nerušit. Při kancelářské práci zůstává ventilátor zastaven a občas se na chvíli zapne, ale skoro si toho ani nevšimnete. Při vyšší zátěži se ventilátor sepne, ale jeho hlučnost je stále přímená a nijak rušivá.

Závěr

Notebook Lenovo ThinkPad T440p je velmi šikovný pomocník. Zaujme svým výborným poměrem cena/výkon a jako bonus vám nabídne vysokou odolnost a vše co legendární ThinkPady nabízí, a že toho není málo ????.