Herní počítač vs. herní notebook: jak vybrat herní mašinu podle vašich požadavků?

Máte v plánu v dohledné době pořídit nový herní stroj, ale máte dilema zda zvolit herní notebook nebo herní stolní počítač? Vybírejte správně, tento krok může být pro vás naprosto zásadní a nejedná se o levné hračky. Obě varianty mají řadů výhod a nevýhod, ale my vám s výběrem rádi pomůžeme.

Notebook je přenositelný a velmi všestranný

Pokud jste spíše flexibilním hráčem her a neradi vysedáváte doma na jednom místě, je herní notebook tou správnou volbou. Herní notebooky nabízí převážně mobilitu a přesnost, což jsou hlavními důvody k jeho pořízení. Dále zajisté oceníte nespornou výhodou v podobě úspory místa. Stolní PC zabírá přeci jenom více místa pro case, ale také monitor a další příslušenství zabírá více místa. V potaz berte také větší množství kabeláže, které nejsou esteticky pohledné. Notebook je proti PC skladný, menších rozměrů a nabízí tak více místa na pracovním stole k jiným činnostem. Další velkou výhodou je datová konektivita. Tím je myšleno Wi-Fi a Bluetooth připojení, které není standardní součástí stolních PC.   

I notebook má své nevýhody a tou je hlavně váha. Notebooky jsou sice lehce přenositelné, ale herní notebooky mají větší váhu a při delší trase se dost pronesou. Další nevýhodou je potřeba hlídat stav baterie, který u stolního počítače neřešíte. Výkonem jsou dnešní herní notebooky konkurenční ku stolním herní počítačům, nicméně nelze notebooky do budoucna nijak upgradovat.

Levné herní notebooky

Jistota vysokého výkonu a pohodlí

V porovnání s herními notebooky bude ve stejné ceně stolní herní počítač vždy výkonnější. Ten nejvyšší výkon nelze minimalizovat do rozměrů pro notebooky. Stačí se jen podívat například na rozměry grafických karet a jejich potřebného chlazení nebo porovnání rozdílu ve spotřebě energie. Nicméně spousta zákazníků se spokojí s herním notebookem, který poskytne dostačující výkon a nevyžadují ty nejvýkonnější herní mašiny. Obrovskou výhodou herního PC je možnost jej konfigurovat na míru. Jeho komponenty můžete dle potřeb kdykoliv vyměňovat. Například když nastane momenty, kdy na se na trhu objeví například nová a výkonnější grafická karta či jiný komponent, můžete se prakticky ihned pustit do upgradu svého PC. U herních notebooků tyto možnosti prakticky nejsou a lze například měnit pouze disk nebo případně zvýšit operační paměti RAM. Vice vám váš notebook neumožní. Velkou výhodou je také možnost volby libovolného příslušenství jako jsou klávesnice, myši nebo také LCD monitory. Zde si můžete vybrat různou velikost a různé rozlišení. U notebooku máte již vše pěvně dané a jiné možnosti nejsou.

Levné herní počítače

Závěrečné shrnutí

Z pohledu výkonu je na tom hůře herní notebook, který bude pokaždé méně výkonnější a méně pohodlný na hraní. Výhodou je možnost hraní takřka všude a můžete si jej vzít kamkoliv budete chtít. Pokud nechcete vyloženě investovat větší množství peněz do sestavy a jste hráčem například Fortnite, Counter Strike, LoLka nebo Minecraftu, je herní notebook skvělou volbou. Nicméně pokud hledáte extrémní výkon a máte k dispozici více financí, určitě doporučujeme volbu stolního herního počítače. Ten je vhodný pro veškeré typy hráčů a k hraní nejnovějších AAA titulů či jiných nejnáročnějšího počítačových her. Finální volba je nicméně na vás, které zařízení je vám více sympatické či vhodné.

Neutrácejte zbytečně za drahý a nový, zvolte náš levný předváděcí

Volba mezi herním notebookem nebo herním počítače je na vás dle vašich potřeb. Po volbě vám zbude pouze vybrat o jaký model budete mít zájem. Herní zařízení nepatří mezi nejlevnější záležitost, ale potěšíme vás. I s omezeným rozpočtem můžete zažít plynulý gaming. Díky námi nabízeným předváděcím notebookům nebo předváděcím PC máte možnost výrazné úspory financí oproti novým zařízením. Co jsou to vlastně předváděcí notebooky a PC? Jedná se převážně o zboží, které bylo například jednou vystaveno na marketingové akci výrobce jako prezentační model. Často jsou to i nevyprodané skladové zásoby výrobce. Toto zboží je prakticky nepoužité, ale vzhledem k tomu, že bylo vybaleno z obalu, nelze je prodávat jako zcela nové. Díky tomu je v naší nabídce naleznete s velkou slevou oproti původní ceně. I když je nikdy nikdo neužíval, vše ještě dokladně testujeme. Od nás z MALICOMPUTERU vždy obdržíte svou předváděčku 100% funkční a otestovanou. Na tyto notebooky poskytujeme záruku 2 roky.

Nejlepší herní počítače