Důležité body při nákupu repasovaného notebooku

Repasované notebooky

 

Netřeba bezhlavě kupovat nový notebook, kdy už zítra bude použitý. Repasované notebooky vám nabízí možnost pořídit si značkový notebook té nejvyšší třídy za velmi výhodnou cenu. Tyto notebooky v žádném případě nepatří mezi veterány, ale jsou to plně funkční zařízení, které si minimálně zaslouží pozornost.

Co je repasovaný notebook?

Repasovaný notebook nelze srovnávat s bazarovým notebookem. Většina bazarových serverů nabízí různé inzeráty, kde se musíte spoléhat na informace od majitele a můžete se tak velmi lehce napálit. Jistotou jsou repasované notebooky, které si zakoupíte vždy od ověřených prodejců a se zárukou. Jak se tyto notebooky k nám vlastně dostanou? Velmi často se jedná o vystavené modely, zboží použité pro marketing či firemní notebooky, které byly v pronájmu a byly nahrazeny firmou za novější modely.  

Není třeba se čehokoliv obávat, protože před prodejem jsou repasované notebooky důkladně testovány buď přímo výrobcem, nebo také odbornými techniky. Díky tomu se nemusíte bát nefunkčnosti notebooku případně skrytých vad, na které byste narazili po nákupu.

 

Klady a zápory repasovaného notebooku

Jedna z největších výhod repasovaných notebooků je nízká pořizovací cena. Ta je výrazně nižší než při zakoupení nového notebooku a dokážete tak ušetřit skoro dvě třetiny původní ceny. Další důležitou výhodou je také záruka, kterou se může u spousty prodejců lišit. Nicméně nejčastěji se setkáte s roční zárukou a můžete se tak spolehnout na to, že v případě poruchy můžete bez problému váš notebook reklamovat.

Ať nejsme pouze u výhod, tak v případě repasovaných notebooků se setkáme také s nevýhodou. Tou je že notebook není zabalen v originální krabici. Nicméně se nemusíte ničeho obávat. Repasované notebooky jsou baleny do notebookových krabic, které zajistí bezpečné doručení až k vám domů.

 

Na jaké body se při nákupu zaměřit

Výběr notebook nemusí být nejlehčí úkol, ale nejčastěji se vybírá podle typu notebooku či jeho vzhledu. To ale nemusí být vše, na co byste se měli zaměřit při výběru. Po zvolení typu notebooku následuje důkladný výběr parametrů, které jsou velmi důležité

  • Procesor: základní hnací motor notebooku, proto na něj klaďte důraz. Pokud jste náročnější uživatel a máte v plná stříhat videa nebo hrát počítačové hry, vybírejte podle vysoké frekvence procesoru a výkonné grafické karty
  • Operační paměť RAM: velmi důležitý parametr, který určuje množství programů ve vašem notebooku a ovlivňuje jejich rychlost. Základní velikostí jsou 4 GB, které dnes dostačují pro běžnou kancelářskou práci či hraní starších PC her. Se 16 GB RAM máte jistotu rychlého chodu programů a hraní novějších her. U 32 GB RAM můžete s jistotou provádět ty nejnáročnější činnosti a v kombinaci s výkonnou grafickou kartou hrát i nejnovější PC hry. V případě, že zvolíte menší kapacitu pamětí RAM, nemusíte mít obavy. V drtivé většině lze paměť RAM v notebooku rozšířit.
  • Pevný disk: jeho kapacita vám určí, kolik dat můžete do notebooku uložit. Kapacity disků jsou různé a pochybují se nejčastěji do 120 GB až do 4 TB. Důležité při výběru disku zvolit typ. Pro rychlou a svižnou práci na notebooku doporučujeme zvolit SSD disk, který nemá žádní mechanické části a je velmi rychlý. Pokud potřebuje velký prostor pro uložení svých dat, je potřeba zvolit klasický pevný disk typ HDD, který he vhodný pro ukládání fotografií nebo filmů.
  • Operační systém: u operačního systému není až tak důležitá verze, tu si každý zvolí podle svých požadavků. Nicméně je potřeba si pohlídat licenci. Ta je k notebooku dodávána buď fyzicky (nalepený licenční štítek), nebo digitálně (automaticky se systém aktivuje po připojení k internetu).

 

Věříme, že jsme Vám trochu pomohli při rozhodování. Repasovaný notebook je ideální volbou, pokud chcete ušetřit a zároveň získat to co potřebujete. Díky důkladnému testování se není potřeba obávat nefunkčnosti a pokud se i tak něco objeví, vždy máte možnost využít záruky poskytované na repasované notebooky. V případě, že chcete poradit s výběrem, můžete se kdykoliv na nás obrátit. Velmi rádi vám pomůžeme.