Jak vybrat notebook pro školní rok 2023/2024

Nový školní rok se velmi rychle blíží a vaše děti určitě budou potřebovat novou výpočetní techniku pro výuku. Potřeby každého studenta jsou rozdílné, proto vám doporučíme typ stroje podle různých věkových kategorií či potřeb.

Poslední rok byl ekonomicky pro všechny velmi náročný a je tak potřeba ušetřit nějakou korunku. Rádi Vám s úsporou pomůžeme. Pro studenty jsou vhodné naše repasované notebooky, předváděcí notebooky nebo levné tablety.

 

Chromebooky

Pro ty nejmenší studenty doporučujeme zvolit klidně levnější variantu notebooků či tabletů. V prvním stupni nejsou jejich nároky tak vysoké, proto doporučujeme například zakoupit Chromebook. Tyto notebooky běží na operačním systému Chrome OS, který se hojně využívá ve školství. Notebooky jsou naprosto bezpečné a poslouží na ty nejběžnější práce, které malí studenti potřebují. Tyto notebooky neboli chromebooky vznikly převážně pro studenty, protože jsou velmi levné, mají dlouhou výdrž baterie a jsou také rychlé. Celou naši nabídku chromebooků naleznete zde.

 Repasované notebooky

Tablety

Jejich využití ve školách je také denní záležitostí. Tablety jsou využívány pro možnost vývoje kreativity dítěte, kdy se využívají hlavně na 3D kreslení, či jinou grafickou tvorbu. Jsou přenosné, rychlé a mají velkou výdrž baterie. V dnešní době jejich výkon nahrazuje plnohodnotně notebooky. Nejčastěji se setkáte s tablety s operačním systémem Android, také iPady od Applu nebo tablety běžící na operačním systému Windows. Celou naši nabídku tabletů naleznete zde.

 Levné tablety

Pracovní stanice

Pokud víte, že vaše dítě bude potřebovat výkonný notebook na grafickou práci, sáhněte na naše workstationy neboli pracovní stanice. Jedná se o notebooky zaměřené na profesionální práci s grafikou jako je 3D modelování, práce s photoshopem nebo střih videa. Určitě nedoporučujeme na tento typ studia kupovat herní notebooky. Ty jsou sice výkonné, ale nejsou stavěny na každodenní náročnou práci s profesionální grafikou. Navíc nemají takovou velkou životnost jako pracovní stanice. Výběr workstationu doporučujeme zvolit podle minimálních požadavků softwaru, který bude student využívat. V tomto případě je ideální zvolit náš repas, díky kterému máte možnost získat pracovní stanici za zlomek původní ceny, která dosahovala i několik desítek tisíc korun. Celou naši nabídku pracovních notebooků naleznete zde.

 Levné výkonné notebooky

Lehké a přenosné notebooky

Velmi důležitým parametrem studentského notebooku je také mobilita tzn. podmínkou je, aby byl lehký, přenosný s vyšší kapacitou baterie. Ideální volbou jsou tak ultrabooky nebo mininotebooky, které jsou jak výkonné, tak velmi lehké a skladné. Tyto notebooky naleznete v naší speciální kategorii Studentské notebooky. Do této kategorie pravidelně zařazujeme notebooky vhodné pro studenty. Najdete zde velký výběr různých notebooků od základních až po ty výkonné. Nejvhodnější notebookem pro pravidelné přenášení je model o velikosti displeje 14 palců a ideálně s rozlišením Full HD 1920x1080 či vyšší.

 

Notebooky 2v1

Poslední kategorie notebooky 2v1 je pro zákazníky, kteří chtějí jak tablet, tak i notebook v jednom. Tento typ notebooků je poslední dobou velmi oblíbený a nachází tak kompromis pro mnohé zákazníky, kteří se nedokážou rozhodnout mezi tabletem a notebookem. Tyto notebooky nejsou nijak limitovány výkonem, pouze nabízí jako bonus dotykový displej. Celou naši nabídku notebooků 2v1 naleznete zde.

Pokud si nebudete vědět rady s výběrem studentského notebooku, určitě se na nás obraťte. Stačí nám sdělit vaše požadavky a my vám velmi rádi pomůžeme. Výběr je opravdu pestrý, proto věříme, že pro spousty zákazníků je výběr studentského notebooku velmi obtížný.

 Levné notebooky

Váš tým Malicomputer